BOUNTY

 

  

ΥΛΙΚΑ:

  •  350 γρ. βανίλια (υποβρύχιο)
  •  200 γρ. κουβερτούρα
  • 125 γρ.(ή 1 πακέτο) ινδοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1.    Σε μικρό σκεύος βάζουμε τη βανίλια και τη ζεσταίνουμε μέχρι να γίνει ρευστή,σε χαμηλή φωτιά.

2.    Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη καρύδα ανακατεύωντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

3.    Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το πλάθουμε μπαλάκια ή μπαστουνάκια.

4.    Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπέν μαρί και τα βουτάμε ένα ένα μέσα, τα βάζουμε επάνω σε λαδόκολλα να κρυώσουν. 

 

 

 

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΠΙΡΑΛ

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 ½ φλ. αλεύρι
  • ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • 115 γρ. ( ½ φλ.) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κρόκο αβγού
  • 3 κουταλιές γάλα
  • 40 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι και το ανακατεύετε με τη ζάχαρη.
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και ύστερα προσθέτετε τον κρόκο. Ανακατεύετε μέσα με ξύλινο κουτάλι το μίγμα των στεγνών υλικών εναλλάξ με το γάλα και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Τη μοιράζετε σε δυο ίσα μέρη.
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (σε ένα μπολάκι πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει στο νερό) και ύστερα την προσθέτετε λίγη-λίγη στο ένα μέρος και το ξαναζυμώνετε για να ενσωματωθεί.
Ανοίγετε κάθε κομμάτι ζύμης σε ορθογώνιο φύλλο, πάχους ½ περίπου εκατοστού και βάζετε το ένα πάνω στο άλλο. Ύστερα, τα τυλίγετε σε ρολό. Τυλίγετε το ρολό λαδόκολλα και το βάζετε στο ψυγείο για ένα βράδυ (για να μη στραβώσει, καλύτερα αφού το τυλίξετε σε λαδόκολλα να το βάλετε σε ένα άδειο κουτί από αλουμινόχαρτο ή πλαστική μεμβράνη).
Την επόμενη μέρα, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Κόβετε με κοφτερό μαχαίρι κάθετα φετάκια από το ρολό, πάχους ½ εκ. περίπου και τα απλώνετε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητική λαδόκολλα. Τα ψήνετε για 8 περίπου λεπτά στο φούρνο, τα βγάζετε και τα κρυώνετε πάνω σε σχάρα. 

 

 

 

ΚΟΡΜΟΣ

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος ή ένα πακέτο βιτάμ
  • 1 κούπα κακάο
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 1/3 κούπας κονιάκ ή λικέρ Τia Maria
  • 1 κούπα καρύδια (αν θέλετε)
  •  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα βρέχουμε με 3-4 κουταλιές γάλα. Ανακατεύουμε το κακάο με τη ζάχαρη και τα κοσκινίζουμε, ώστε να μην υπάρχουν σβολάκια. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το κακάο, το βούτυρο αγελάδος και το κονιάκ καλά, ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα σοκολάτας.
Ανακατεύουμε τα καρύδια με τα μπισκότα και τα βάζουμε στο μίγμα σοκολάτας, να αναμιχθούν καλά.
Τυλίγουμε το μίγμα σε λαδόκολλα, την οποία αν θέλουμε, την έχουμε καλύψει με τρούφα σοκολάτας, φτιάχνοντας ένα ρολό. Τέλος, βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη και το αφήνουμε να κρυώσει περίπου 24-30.

 

 

 

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

 

ΥΛΙΚΑ:    

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 βιτάμ
  • 1 φαρινάπ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ (το βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου) και βγαίνει μια μαλακή εύπλαστη ζύμη. Ανοίγουμε με τον πλαστή κόβουμε σε σχήμα που θέλουμε γεμίζουμε με την γέμιση της αρέσκειας μας κλείνουμε. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 ως να ροδίσουν.

 

 

 

ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 2-3 πατάτες μέτριες
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ρίγανη ή πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Πλένετε καλά τις πατάτες με την φλούδα, τις κόβετε στην μέση και στην συνέχεια σε λεπτές λωρίδες με το πίλερ.

2. Τις βάζετε σε ένα μπολ ρίχνετε αλάτι, ελαιόλαδο και τις ανακατεύετε.

3. Σε ένα ταψί στρώνετε μια λαδόκολλα και τοποθετείτε τα πατατάκια.

4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 10-15 λεπτά.

5. Σερβίρετε με αλάτι, ρίγανη ή πάπρικα.