Με αυτά τα τέρατα μοιραζόμαστε το κρεβάτι μας

 

Τα πλάσματα αυτά ζουν πάνω και μέσα στο στρώμα που κοιμόμαστε… Τα ακάρεα της οικιακής σκόνης είναι αόρατα στο ανθρώπινο μάτι. Ωστόσο, με τον κατάλληλο φωτογραφικό εξοπλισμό, μεγεθύνονται δεκάδες χιλιάδες φορές, δημιουργώντας ένα πραγματικά τρομακτικό αποτέλεσμα. Έρευνες έδειξαν ότι σε ένα μονό στρώμα ύπνου υπάρχουν έως 10.000.000 ακάρεα, με σημαντικότερα τα Dermatophagoides pteronyssinus, Dermatophagoides farinae και Euroglyphus maynei.

 

 Μεσογειακή  διατροφή για γερή καρδιά

                     

Η μεσογειακή διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, ψάρια και φρέσκα φρούτα μπορεί να αποτρέψει τις καρδιακές νόσους και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν αυτή τη διατροφή έχουν πιο υγιή καρδιά. Σε μια πρόσφατη έρευνα επέλεξαν τυχαία εθελοντές για τη συγκεκριμένη μελέτη, οι οποίοι βρίσκονταν σε αυξημένο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και τους παρείχαν ένα μεσογειακό πρότυπο διατροφής, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, που έπρεπε να ακολουθήσουν για πέντε χρόνια.

Αυτό επέτρεψε στην ερευνητική ομάδα να διαχωρίσουν το ρόλο που έπαιξε η διατροφή στην υγεία των εθελοντών. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν, ότι το μυστικό που εγγυάται μια υγιή καρδιά βρίσκεται στον συνδυασμό των μεσογειακών τροφών και όχι σε κάποιο συγκεκριμένο συστατικό.

'' Η ποιότητα των λιπαρών στη μεσογειακή διατροφή είναι πολύ καλή. Αυτή η καλή πηγή θερμίδων αντικαθιστά τις επικίνδυνες για τον οργανισμό θερμίδες''.