Η μαγεία του Harry Potter

2012-12-27 23:59

 

Η ταινίες του γνωστού σε όλους μας Χάρυ Πότερ δεν είναι άπλα μια ιστορία ενός αγοριού-μάγου ονόματι Χάρυ που φοιτώντας στην σχόλη Χόγκουαρτς (Hogwarts),(η οποία είναι μια σχολή μάγων σχολή μάγων) μαθαίνει πώς να γίνει ένας καλός μάγος με σκοπό να νικήσει τον κακό μάγο Βόλντεμορτ, ο οποίος έχει κατά νου την ολοκληρωτική κατάκτηση του κόσμου των μάγων καθώς και των ανθρώπων(muggle world , muggle=κάποιος χωρίς μαγικές ικανότητες)και ο οποίος του έχει στερήσει τα πάντα και το κυριότερο την οικογένεια ,που ποτέ δεν γνώρισε. Η ζωή αυτού του παιδιού/μάγου δεν είναι τόσο επιφανειακή όσο μπορεί να φαίνετε σε κάποιους και για αυτόν ακριβώς τον λόγο η συγγραφέας  Τζ. Κ. Ρόουλινγκ  «αφιέρωσε»  7 βιβλία σε αυτήν την «ιστορία» και για τον ίδιο λόγο δημιουργήθηκαν 8 αριστουργηματικές  ταινίες που αγαπήθηκαν σχεδόν από όλο τον κόσμο. Η «ιστορία» αυτή έχει εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους με διαφόρους τρόπους πχ. μικρά παιδιά ,στα οποία φυσικά και απευθύνονται τα βιβλία, να ενδιαφερθούν να τα διαβάσουν (πράγμα λίγο δύσκολο στις μικρές ηλικίες), ενήλικες αλλά και εφήβους, να δημιουργήσουν/γράψουν δικές τους ιστορίες, αλλά το πιο σημαντικό κατά την γνώμη μου είναι τα μηνύματα που μας περνά αυτή η ιστορία εννοώντας, ότι μπορούμε να δούμε το βαθύτερο νόημα των βιβλίων αυτών γιατί όπως κάθε καλός συγγραφέας έτσι και η Τζ.Κ.Ρόουλινγκ θέλει να μας περάσει κάποια μηνύματα είτε μέσα από τον ίδιο τον Χάρυ και την ζωή του αλλά ακόμα και από τις συμπεριφορές των ανθρώπων γύρω του,από ορισμένους θανάτους η συμβάντα γενικότερα. Αν κάποιος λοιπόν ψάξει βαθύτερα στις σελίδες των βιβλίων αυτών αλλά και αν προσέξει ορισμένες λεπτομέρειες στις ταινίες θα ανακαλύψει ακόμα ένα είδος μαγείας εκτός από αυτής, της προφανούς, που μπορεί ο οποιοσδήποτε να δει. Μπορείς να ανακαλύψεις ακόμα και ένα κομμάτι του εαυτού σου μέσα σε κάποιον χαρακτήρα και να δεις πώς εκείνος το διαχειρίζεται και να πράξεις αναλόγως .Τέλος όπως είπε και η ίδια η Τζ.Κ.Ρόουλινγκ:

Όλοι μέσα μας έχουμε μαγεία   (και εγώ συμπληρώνω: το θέμα είναι όμως να την ανακαλύψουμε, αλλά και με ποιόν τρόπο θα το κάνουμε αυτό.)
Επιπλέον, σαν μεγάλη fan του Harry Potter, και όπως αυτοαποκαλούμαστε Potterheads, έχω να ομολογήσω πως ναι, όσο  περίεργο και αν ακούγετε, εγώ ναι πιστεύω σε όλα όσα γράφονται και λέγονται στα βιβλία και στις ταινίες αντίστοιχα.

Στη φωτογραφία βλέπουμε ορισμένους χαρακτήρες από το Χάρυ Πότερ ανάμεσα τους, και οι δύο κολλητοί φίλοι του Χάρυ(Harry), ο Ρον(Ron) και η Ερμιόνη(Hermione). Όλοι σηκώνουν τα ραβδιά τους ως ένδειξη πένθους για τον θάνατο ενός μεγάλου μάγου τον οποίο όλοι οι μαθητές του Χόγκουαρτς (Hogwarts) αγαπούσαν. Πάνω  γράφει “it’s real for us”, δηλαδή είναι αληθινό για εμάς, εννοώντας εμάς , τους φαν του Χάρυ Πότερ (Potterheads).

Τα βιβλία του Χάρυ Πότερ είναι τα ακόλουθα:

1ο: Ο Χάρυ Πότερ και η φιλοσοφική λίθος
2ο: Ο Χάρυ Πότερ και η κάμαρα με τα μυστικά
3ο:Ο Χάρυ Πότερ και ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν
4ο:Ο Χάρυ Πότερ και το κύπελλο της φωτιάς
5ο:Ο Χάρυ Πότερ και το τάγμα του φοίνικα
6ο:Ο Χάρυ Πότερ και ο ημίαιμος  πρίνγκιψ (πρίγκιπας)
7ο:Ο Χάρυ Πότερ και οι κλήροι του θανάτου
Σημείωση: Oι ταινίες είναι ακριβώς οι ίδιες με την εξαίρεση ότι το 7ο βιβλίο χωρίστηκε σε 2 ταινίες, μέρος 1 και μέρος  2 (part 1 and part 2).

Κουδούνη Μαρία

 

 
 

 

Τα επτά θαύματα του κόσμου