water polo

2012-12-28 00:49

 

Η εθνική νεανίδων πόλο του κ. Γιώργου Μορφέση αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου στο Περθ της Αυστραλίας. Η ελληνική ομάδα επικράτησε στο μεγάλο τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της υπερδύναμης στο πόλο Ουγγαρίας και ανέβηκε στο υψηλότερο βάθρο.

Στο αγωνιστικό σκέλος του τελικού, η εθνική προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο οκτάλεπτο και 6-2 στο ημίχρονο με γκολ των Στεφανίας Χαραλαμπίδου και Ελευθερίας Πλευρίτου (από τρία γκολ η καθεμιά). Στην τρίτη περίοδο η διαφορά ανέβηκε στα πέντε γκολ (8-3).Ενώ στο τελευταίο οκτάλεπτο το σκορ έφτασε  στα 9-5 με νικήτρια την εθνική.

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες είναι η Χρυσή Διαμαντοπούλου, οι δίδυμες αδερφές Άλκηστις και Ιόλη Μπενέκου, οι επίσης δίδυμες Στεφανία και Ιωάννα Χαραλαμπίδου, οι αδερφές Ελευθερία και Μαργαρίτα Πλευρίτου, η Χριστίνα Κώτσια, η Ελένη Ξενάκη, η Μαρίνα Φλώρου, η Τίνα Κοντογιάννη, η Κατερίνα Ζάντου και η Στεφανία Τερεφού.

Πρόκειται για το δεύτερο ελληνικό χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο επίπεδο νεανίδων μετά το 1997.

Οι κοπέλες αναφέρουν πως είναι περήφανες για το γεγονός ότι νικήσανε ενώ οι συνθήκες για τις προπονήσεις τους δεν ήταν κατάλληλες. Ακόμα ξέρουμε πως τα κορίτσια αυτά δεν έκαναν συστηματικές  προπονήσεις όλες μαζί  παρόλ’ αυτά συνεργάστηκαν  τέλεια και έβγαλαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάποια από τα κορίτσια ζουν πλέον στην Αμερική και  πήγαν στην Αυστραλία λίγες μέρες πριν τους αγώνες για να μπορέσουν να προπονηθούν όλες  μαζί… πάντως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!!

πηγή:https://www.foninaousis.gr/go.asp?do=news&id=9092

Γεωργία Ζουρίδη