Ήθελα να την έχω πάλι κοντά μου

2013-01-22 15:14

 

Η συγγραφέας σε αυτό το κείμενο μιλάει για ένα νεαρό αγόρι τον Άρθουρ που είχε ερωτευτεί την Χόουπ αλλά, καθώς ο Άρθουρ ήταν από το Λονδίνο και από πλούσια βασιλική οικογένεια, και η Χόουπ από τη Βοστόνη από μία φτωχική περιοχή που ήρθε σαν δούλα στο παλάτι, η αγάπη αυτή ήταν απαγορευμένη.

    

     Τι περίεργο πράγμα ο έρωτας ε; Τη μία στιγμή τον έχεις ακριβώς στην παλάμη του χεριού σου και την άλλη, πουφ, εξαφανίζεται. Τι περίεργο πράγμα η κοινωνικές βαθμίδες; Μπορείς να πας από την κορυφή στον πάτο μόνο με ένα στραβοπάτημα. Αυτό συνέβη στον πρίγκιπα του Λονδίνο, πίσω το 1895, τότε που ακόμα έπαιρναν δούλους και σκλάβους. Ο πρίγκιπας Άρθουρ ήταν 19 ετών και , σύμφωνα με το βασιλικό κανονισμό, έπρεπε να διαλέξει σύντομα μία κοπέλα για να αρραβωνιαστεί. Από την άλλη η Χόουπ ήταν απλά μία φτωχή κοπέλα που ζούσε στη Βοστόνη ώσπου βρήκε δουλεία σαν δούλα στου παλάτι.

     Ο Άρθουρ κοίταζε το προσωπικό του, το οποίο καθάριζε την κεντρική αίθουσα. Καμία δεν του κέντριζε το ενδιαφέρων ώσπου οι πόρτες άνοιξαν διάπλατα και αποκάλυψαν μία κοπέλα. Μία κοπέλα με ξανθά μαλλιά, πράσινα μάτια και πολύ ντροπαλή συμπεριφορά, αφού το βλέμμα της το είχε στραμμένο κάτω.

«Θα πιάσεις δουλεία αμέσως σαν τις άλλες υπηρέτριες στο παλάτι. Μπρός πήγαινε βάλε τη στολή σου και άρχισε!» είπε η αδερφή του πρίγκιπα Άρθουρ.

«Μάλιστα κυρία...» είπε το κορίτσι.

     Όπως περπατούσε έπεσε πάνω σε κάποιον. Την κοάξτε, τον κοίταξε. Πράσινο συνάντησε κεχριμπάρι.

«Συγνώμη, δεν είδα που πήγαινα...»

«Δεν πειράζει, σοβαρά. Άρθουρ Πόρτ, εσύ είσαι;»

«Χόουπ Βάνκ. Μα εσείς είστε ο πρίγκιπας πώς βρεθήκατε εδώ;»

«Μου τράβηξες το ενδιαφέρον Χόουπ» η ιστορία τους ξεκίνησε έτσι.

     Σαν το περίφημο βιβλίο του Γουίλιαμ Σέξπειρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», άρχισαν να βλέπονται στα κρυφά. Αλλά μία μέρα, η Χόουπ δεν ήρθε στον κήπο και ο Άρθουρ είχε αρχίσει να ανησυχεί. Μετά από λίγες μέρες που δεν είχαν ιδωθεί, έμαθε ότι η Χόουπ ήταν νεκρή.

«Θα έκανα τα πάντα για να την έχω άλλη μία φορά εδώ, κοντά μου, δίπλα μου.» Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια πριν τον θάνατό του. Η αγάπη τους ήταν απαγορευμένη και πλήρωσαν και οι δύο το τίμημα.

 

Κατερίνα Μουτάφη